Причину падіння паратрайку з’ясовуватимуть фахівці Кременчуцького льотного коледжу

20:00, 27 чер. 2019
 
Причину падіння паратрайку з’ясовуватимуть фахівці Кременчуцького льотного коледжу

Фахівці Кременчуцького льотного коледжу з’ясовуватимуть причину падіння паратрайку поблизу Кобеляк на Полтавщині. Про це повідомив речник поліції області Юрій Сулаєв. Аварія сталася сьогодні, близько 6-ї ранку. Паратрайк із двома людьми на борту впав у соняшникове поле в селі Підгора. Обоє загинули. Це були два місцеві жителі – двадцятишестирічний Роман Бондаренко та сорокарічний Сергій Попович. Останній був власником літального апарату.

Звідси злетів паратрайк. Він подолав близько кілометра і впав на соняшниковому полі біля села Підгора Кобеляцького району Полтавщини. Аварія сталася близько 6-ї ранку. У паратрайку було двоє місцевих чоловіків. Обидва – загинули. Їхні тіла забрали полісмени близько 10-ї години, каже начальник Кобеляцького відділу поліції Сергій Джулай.

Продовжує начальник Кобеляцького відділу поліції Сергій Джулай:  
«Це, власне кажучи, пілот, який, за попередньою інформацією, і є власником даного літального апарату, та пасажир, який скористався послугою здійснення оглядового польоту навколо Кобеляк. За попередньою інформацією, можемо зробити висновок, що це було екскурсійне оглядове здійснення польоту».

Місцевий Олександр Павлюк був за кілометр від аварії, біля свого будинку. Каже: бачив та чув, як паратрайк падав.

Олександр Павлюк, який викликав швидку допомогу, розповідає: «Одразу – це звук неправильний. Вони літають регулярно і до звуку звикли вже.  Навіть уваги не звертаєш. А тут – дуже голосно і ривками. Голову підняв, коли крило склалося і – каменем на землю. (Що далі робили?) Далі – на велосипед туди й одразу швидку допомогу викликав».

Місце аварії огороджене сигнальною стрічкою. Причину падіння наразі встановлюють, каже речник поліції Полтавщини Юрій Сулаєв.

Речник поліції Полтавщини Юрій Сулаєв говорить: «Забезпечена охорона місця події з метою залучення для дослідження причини падіння фахівців авіації. Це – фахівці з Кременчуцького льотного коледжу. Зараз максимально відпрацьовуються всі версії, що саме послугувало причиною такої біди».

Продовжує речник рятувальників області Віталій Шкаревський: «Внаслідок падіння саме загоряння не відбулося. Коли приїхали – обстежили територію, і вже після цього роботи всі завершилися».

Наразі розпочали кримінальне провадження за частиною 3-ю статті 276 Кримінального кодексу України. Це – «Порушення правил безпеки під час експлуатації авіаційного транспорту», повідомив речник поліції Полтавщини Юрій Сулаєв.