Троє полтавських веслувальників розпочали підготовку до чемпіонату Світу

10:40, 5 лип. 2019
 
Троє полтавських веслувальників розпочали підготовку до чемпіонату Світу

Провели останнє тренування та вирушили на підготовчі збори до Чемпіонату Світу. Мова про трьох полтавських веслувальників – Марію Кічасову, Олега Боровика та Єдуарда Шеметила. Ця трійка – у складі збірної України. Впродовж двох місяців, на Київщині, вони готуватимуться до світових змагань, які відбудуться в кінці серпня в Угорщині.

Це – спортивна база «Олімпійські надії» під Полтавою. Тут тренуються полтавські веслувальники. Серед них –  учасник других Європейських Ігор у Мінську Олег Боровик. У фіналі на каное на дистанції 200 метрів він фінішував сьомим.

Олег Боровик,  веслувальник (м. Полтава) каже: «Налаштовувався на кращий результат. Але у нас такий вид спорту, на який впливають погодні умови. Вони не дали мені розкритись і показати, на що я здатен. Тому додому повернувся без медалей».

Олег Боровик – у складі збірної України з веслування. У серпні він виступатиме на Чемпіонаті Світу в Угорщині. Робитиме це разом із Едуардом Шеметилом.

Єдуард Шеметило, веслувальник (м. Полтава) говорить: «Буде проходити збір у місті Обухів. Там готуватимемось до Чемпіонату Світу. Ми плануємо привезти звідти найвищі нагороди, стати на п’єдестал пошани.  Я буду брати участь на дистанції 5 000 метрів, а також в каное-четвірці на дистанція 500 метрів. Разом зі своїм напарником Олегом Боровиком».

Всього Полтаву представлятимуть троє спортсменів: Боровик, Шеметило та Марія Кічасова. Останнє тренування перед зборами вона провела 2 липня. А це - Олег Камерилов – тренер веслувальників.

Олег Камерилов,  тренер розповідає: «Потрапили вони на Чемпіонат Світу. Він відбудеться майже через 2 місяці в Угорщині місто Сегед. В Обухові на зборах будуть найсильніші каноїсти країни. Тренуватиме їх дворазовий Олімпійський чемпіон Юрій Чебан».

Разом із полтавцями готуватимуться до світових змагань – Людмила Лузан та Людмила Кукліновська. Всього із Полтавщини - 5-ро спортсменів.