В Оржицькій райлікарні пасажир літака, що упав у селі Плехів вчора

18:47, 8 лип. 2019
 
В Оржицькій райлікарні пасажир літака, що упав у селі Плехів вчора

Із синцями та забоями в хірургічному відділенні Оржицької райлікарні нині травмований пасажир літака, що упав у селі ПлЕхів. Про це розповіла директорка райлікарні Наталія Ковтун. Причину падіння літака з’ясовуватимуть фахівці-авіатори з Києва, каже речник обласної поліції Юрій Сулаєв.

«Пам’ятаю злетіли, все нормально. Пам’ ятаю він каже:все, хана. Я очі закрив. Я зрозумів, що ми падаємо», - пасажир літака Валентин Баранов.

Так пригадує вчорашню аварію 25-річний пасажир літака Валентин Баранов із села Плехів. Нині він у хірургічному відділенні Оржицької райлікарні.

Говорить директорка Оржицької райлікарні Наталія Ковтун:

«Стан його стабільний. Доставлений бригадою екстреної меддопомоги 7 липня з множинними травмами. Але ці травми мають легкий ступінь тяжкості. Це травми тіла, синці, забої. Якщо все добре буде, то найближчим часом випишемо».

Вчора близько 15.30 на цьому пшеничному полі впав легкомоторний літак. У ньому було дві людини. Через аварію загинув пілот, пасажир у лікарні. Про це повідомив начальник Оржицького відділення поліції Євгеній Карпець.

За кермом літака був Віктор Лалич. Разом із ним Валентин працював на місцевому фермерському господарстві.

Розповідає пасажир літака Валентин Баранов:

«Він десь учився їздити у Києві. І літає він давненько. Для себе літали. Просто захотілося політати. Ми взлітали під селом. І хотіли отак по кругу, і знову сісти. І ото ж щось не так пішло. Вітер був дуже сильний тоді. Ще й поговорили, що вітер. А тоді ніби він притих. Він каже: ну, що хтось буде літати? Я ото і пішов першим».

Нині місце аварії охороняє поліцейський.

Продовжує начальник Оржицького відділення поліції Євгеній Карпець:

«Наразі відбувається огляд місця події. Триває залучення експерта – криміналіста. Також ми чекаємо експертну комісію з міста Києва, яка безпосередньо проводить експертні висновки по даним подіям».

Говорть речник поліції Полтавщини Юрій Сулаєв

«Наразі кримінальне провадження розслідується за частиною 3-ю статті 276-ї. Це – «Порушення правил безпеки або експлуатації повітряного транспорту».  

Вчора на місці аварії працювали і рятувальники.

Каже речниця рятувальників Полтавщини Світлана Рибалко:

«Рятувальники ліквідовували наслідки авіаційної події. Допомагали поліції, допомагали місцевим мешканцям прибрати останки. Деблокування не проводилося.  І літак під час падіння не загорівся».

Нагадаємо, за останні два тижні на Полтавщині – це третя аварія повітряного транспорту. 23 червня у Лохвицькому районі поблизу Млинів упав літак АН-2. Пілот та бортінженер врятувалися самостійно.  А 27 червня паратрайк із двома людьми на борту впав у соняшникове поле в селі Підгора поблизу Кобеляк. Обоє загинули.