Сьогодні у Полтаві відкрили мовний табір для студентів

18:05, 11 лип. 2019
 
Сьогодні у Полтаві відкрили мовний табір для студентів

Його учасники будуть вивчати англійську з носіями мови – це 23-є волонтерів з Америки та двоє з Австралії, каже співорганізаторка Олена Беркова. Триватиме навчання 5 днів.

 

Це – перша зустріч учасників мовного табору з волонтерами з Америки та Австралії. Останні упродовж п’яти днів вчитимуть українців англійській. Мовний табір влаштував всеукраїнський студентський рух Campus Ukraine.

Олена Беркова, співорганізаторка мовного табору каже: «Це студенти з усієї України, із 18 міст.120 людей приїхали взяти участь в мовному таборі. Приїхали і 25 іноземців – це волонтери, які зацікавлені навчити англійській мові. Ми хочемо, щоб студенти підтягнули рівень розмовної. Буде 8 годин занять щодня, багато уроків та інтерактиву».

Серед волонтерів – Еббі Куден. Вона із Америки. Еббі Куден, волонтерка із Америки говорить: «Я вже поспілкувалася із українцями. Вони розказали мені: хто вони, як давно вчать англійську, як багато мов знають. Потім я показала їм фотографії. Вони їх мали описати. Це для того, щоб визначити: який рівень знань у студента. Так ми сформуємо три групи для навчання: початківці, середня група і досвідчені».

До мовного табору з Одеси приїхала 18-річна Олена Купріянова. Олена Купріянова, студентка  із Одеси розповідає: «Моя англійська десь рівня В1. І я дуже хочу її підтягнути. Особливо, це стосується розмовної англійської.  Думаю, тут буде багато практики і це дозволить покращити мою мову».

Із Америки до Полтави приїхав 16-річний Джейк Уотсон.



Джейк Уотсон,  волонтер із Америки каже: «Ми 11 годин летіли в Стамбул, а потім - до Києва. Я хочу гарно провести час, спілкуючись із українськими студентами, а також більше дізнатися про українську культуру. Я тут жив два роки, коли був маленький, але нічого не пам’ятаю».

В Україні такий мовний табір організовують уп’яте. До Полтави його влаштовували у місті Моршин, Трускавці, Вінниці та Черкасах.