Відводу судді вимагає адвокат родини Левченків Дмитро Семеха

18:32, 12 лип. 2019
 
Відводу судді вимагає адвокат родини Левченків Дмитро Семеха

Відводу судді вимагає адвокат родини Левченків Дмитро Семеха. Таку заяву від зробив сьогодні в Октябрському райсуді Полтави. Там розпочали по суті розглядати справу щодо аварії, через яку загинув неповнолітній велосипедист Артем Левченко.

О 10 годині в Октябрському райсуді Полтави – розпочинають судовий розгляд справи. Прокурор Денис Ковінько зачитує обвинувальний акт. Адвокат родини Левченків оголошує цивільний позов потерпілих. Докази у справі не розглядають, бо на засіданні немає двох і з п’яти потерпілих у справі – батьків загиблого велосипедиста. Їхній адвокат клопоче про призначення судово-психологічної експертизи.

Говорить адвокат потерпілих Дмитро Семеха:

«Якщо потерпілим завдана моральна шкода, який можливий розмір становить грошова компенсація за завдані страждання, моральну шкоду».

Суддя не задовольняє. Причина – відсутність у суду матеріалів, які б могли направити на експертизу.

Продовжує суддя Анатолій Савченко:

«Це надає право стороні потерпілих у будь-який інший момент, коли суд матиме змогу це реалізувати».

На це – Семеха заявляє про відвід судді. Анатолій Савченко оголошує перерву до 30 серпня.

Розповідає адвокат потерпілих Дмитро Семеха:

« Потерпілі повністю уповноважили мене заявити про відвід. В їхніх інтересах відвід заявлено. Суд чомусь вирішив, що потрібні документи. Можливо, експерт надасть клопотання і скаже: мені не потрібні документи, мені потрібні документи, які потрібні від дільничного, психотерапевта і таке інше. Суд перевищив свої повноваження, ми вважаємо, допустив формальність у вирішенні даного питання та показав свою упередженість».

Продовжує адвокат Наталії Саєнко Богдан Глядик:

«Відверто, я не бачив самого клопотання, але, якщо посилатися тільки на те, що суддя не задовольнив дане клопотання, - немає підстав, щоб відводити суддю. Немає підстав зараз задовольняти, бо немає всіх матеріалів, немає на підставі чого проводити цю експертизу. Тому, на мою думку, на даному етапі процесуальних порушень з боку судді немає».

В Октябрському райсуді Полтави клопотання потерпілих щодо відводу судді Анатолія Савченка мають розглянути 17 липня о 13 годині. Суддя – Тетяна Січиокно. Про це повідомила прес-секретарка суду Тетяна Черняєва. За її словами, якщо суддя задовольнить клопотання, то суд призначає нового суддю, який повністю розпочинає заново розгляд справи. Якщо ні, то Анатолій Савченко продовжує розглядати матеріали кримінального провадження.

Нагадаємо, шостого листопада минулого року на пішохідному переході неповнолітній велосипедист Артем Левченко зіштовхнувся з позашляховиком. Це сталося  біля Малої академії мистецтв у Полтаві. Кермувала автівкою полтавка Наталія Саєнко. 7-го січня, після двох місяців коми, хлопець помер в обласній лікарні. Кримінальне провадження щодо неї відкрите за частиною другою статті «Порушення правил безпеки дорожнього руху», що спричинило смерть потерпілого.