На Полтавщині відкрили наметовий табір «Мамай 2019»

19:43, 12 лип. 2019
 
На Полтавщині відкрили наметовий табір «Мамай 2019»

Два тижні – з 12 до 25 липня – 40 дітей вчитимуть їзді на конях, стрільбі з луку та арбалету, козацькому фехтування на шаблях, навичкам виживання в природі та основам самозахисту, каже керівник табору Владислав Прушковський. 

Керівник табору Владислав Прушковський говорить: «Вони тут вчаться майже всьому: саморозвиток, самовиховання, самостійність. Вони вчаться самі їсти готувати, вчаться спілкуванню з іншими людьми. Не говорять тут по телефонах, не використовують компютери, а спілкуються вживу».


До табору приїхала 12-річна Єлизавета Рахманко.

Продовжує Єлизавета Рахманко: «Взяла з собою теплі речі: светр, панчохи, штани. Є і літні речі: сорочки, майки і шорти. Також вишиванки. Є в мене спальник».



У таборі учасники живуть у наметах та за козацькими традиціями, каже Владислав Прушковський.

Керівник табору Владислав Прушковський говорить: «У нас є дух козацький. Проявляється він у їзді на конях, в традиціях, в іграх. Проявляється в самообороні, фехтуванні на шаблях».

Відпочити, каже, від життя у місті приїхала Євгенія Подольська.

Продовжує Євгенія Подольська: «У місті люди більш суворі, вони не дружні, кожен думає сам про себе і заробляє гроші. А тут треба виживати, треба згрупуватися, тримати команду, бути дружніми та допомагати один одному в будь якій ситуації».

Організувала табір Національна скаутська організація «Пласт». Перебування у ньому безоплатне, каже Владислав Прушковський. Житимуть тут діти 2 тижні. Такий табір організовують 15 рік поспіль.