Сьогодні - суди щодо продовження запобіжного заходу полоненим морякам

9:45, 17 лип. 2019
 
Сьогодні - суди щодо продовження запобіжного заходу полоненим морякам

Сьогодні у Москві мають розглянути клопотання слідчих ФСБ Росії щодо продовження запобіжного заходу українським полоненим морякам. Про це повідомив адвокат Микола Полозов – він координує роботу захисників у справі. За його словами, 24-ох полонених моряків розділили на 4 групи. Справи перших двох розглядатимуть у різних залах одночасно – о 10-й ранку. Наступних двох груп – о 14-й годині. Засідання відбудуться у Лефортовському райсуді Москви, каже Микола Полозов.

Нагадаємо, попередні судові засідання щодо продовження запобіжного заходу українським полоненим морякам відбулися 17 квітня. Тоді Лефортовський суд продовжив арешт усім 24-м полоненим морякам на три місяці – до 24-ого липня.

Нагадаємо, торік 25 листопада російські прикордонники обстріляли з артилерії та захопили українські військові катери «Нікополь» та «Бердянськ» і буксир «Яни Капу», що прямували з Одеси в Маріуполь. У полоні опинилися 24 моряки, серед яких - Богдан Головаш із Полтавщини.

Він народився і виріс у Кременчуці. Нині йому 23 роки. Із 9 до 11 класу навчався у Кременчуцькому ліцеї. З ліцею випустився 2013-ого року. Потім вступив до Севастопольського воєнно-морського училища імені Нахімова. 2014-ого, після окупації Криму, перевівся до Одеси. Служив на флоті. Під час захоплення українських суден був старшим матросом на броньованому артилерійському катері «Бердянськ».