Сьогодні в Полтавській обласній станції переливання крові полтавці здавали кров для 12-річної Софії Похиленко із Кременчука

18:45, 17 лип. 2019
 
Сьогодні в Полтавській обласній станції переливання крові полтавці здавали кров для 12-річної Софії Похиленко із Кременчука

Вона 13 липня втрапила в аварію на трасі «Полтава – Суми». В Жигулі, в яких дитина їхала разом з батьками, врізалась Тойота, коли виїхала на зустрічну смугу. Дівчинка від суботи перебуває у дитячій лікарні Полтави.

 

- Восьма  ранку. У приміщенні обласної станції переливання крові збираються люди. Вони здають кров для 12- річної Софії Похиленко. Робитимуть це до 13-ї години.

Прийшли здати кров Вадим та Ганна Давиденки.

 

Вадим Давиденко каже: «Дізнався із соціальних мереж про цю аварію, про те, що необхідна кров будь-якої групи для заміни, для переливання дівчинці».

Ганна Давиденко розповідає: «Немає чужих дітей, горе, як на мене, це спільне».

Здає кров для Софії і Едуард Флегінських.

 

Едуард Флегінських розповідає:  «7 років я вже донор. Пройшов більше 30 кровоздач. Завжди готовий прийти на допомогу людям, бо маю групу крові, яка підходить для всіх - перша «мінус». А тут друзі зателефонували, кажуть: трагедія, треба допомагати».

 

За 5 годин для 12-річної Софії зібрали три  з половиною літри донорської крові, каже спеціаліст станції переливання Сергій Згонник.

 

А це – дитяча міська лікарня, де 4 добу перебуває Софія Похиленко.

 

Володимир Саричев розповідає: «Стан її залишається тяжким. Згідно з діагнозом дівчинки, а це – політравма, забій головного мозку і численні переломи кісток, вона отримує все необхідне, згідно протоколів. Нині дитина повністю в свідомості: їсть, п’є,не скаржиться на біль».

 

Софія втрапила в аварію 13 липня. Їхала разом із мамою і татом у Жигулях. На зустрічну смугу виїхала Тойота. Машини зіштовхнулися, каже речник поліції Полтавщини Роман Грішин.

 

Роман Грішин розповідає: «Розпочате кримінальне провадження за частиною 2-ю статті 286 Кримінального кодексу України  це -  «Порушення правил дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого

 

Мама Софії – 39-рчна жінка – загинула в день аварії.

Тато - нині у 1 міській лікарні Полтави, в реанімації, каже керівниця закладу Ганна Селькіна. 

 

 В іншому авто – Тойоті – були двоє Олексій Сердюков та Олена Пашетних (Кузіна), каже Роман Грішин.

 

Роман Грішин продовжує: «Попередньо відомо, що за кермом транспортних засобів перебували чоловіки, але достеменно це стане відомо після завершення комплексу експертиз».

 

Олена - у реанімаційному відділенні обласної лікарні. Олексій Сердюков - у цій же лікарні – у відділенні ортопедії та травматології, каже головний лікар обласної клініки Григорій Оксак.

 

Нагадаємо, в  суботу, близько 18-ї години біля села Бречківка зіткнулися автомобілі Toyota та ВАЗ 21099. Попередня причина аварії, каже речник поліції, - виїзд Тойоти на зустрічну смугу. Покарання за вчинення аварії від 3-х до 8-ми років ув’язнення.