У Полтавській облраді завершили ремонт сесійної зали

14:54, 18 лип. 2019
 
У Полтавській облраді завершили ремонт сесійної зали

Ремонтували приміщення площею у понад 1094 м2 більше восьми місяців. Робили це за проектом одеської фірми «Dekart Studio». Тендер на ремонт виграло товариство «Будівельна компанія «Енергосфера». Завтра, 19 липня, там відбудеться сесія.

До сесійної зали обради сходяться депутати. За дверима не засідання, а тестування оновленої системи голосування в залі після ремонту.

Це – вісімдесят чотири пульти депутатів, пульт головуючого з мікрофонами та пристрої системного адміністратора, каже Оксана Черкас.  Вона навчає депутатів користуватися новим обладнанням.

Керуюча справами виконавчого апарату облради Оксана Черкас говорить: «Система сертифікована. Система має всі ступені необхідні захисту. Картка повністю авторизує депутата в системі. Після цього він отримує доступ до можливостей, а система – до фіксації результатів: його волевиявлення, його виступів».

Займає своє місце у сесійній залі депутат Володимир Бобиль.  Потому – тестує новий  мікрофон і випробовує пульт для голосування.

Депутат Володимир Бобиль каже: «У попередньому обладнанні все зводилося до того, що нам приносили перед засіданням проекти рішень на паперових носіях. Ми читали, перегортували: хтось щось не побачив. Зараз усе під рукою».

Депутатка Мирослава Василенко розповідає: «Раніше працівникам апарату ради потрібно було самостійно ходити від одного крила в інше, по рядам ходити, носитись з мікрофоном. Тепер це полегшує, бо тепер у кожного є персональний індивідуальний».

На ремонт зали, санітарних кімнат і холу на першому поверсі витратили  понад 44 мільйони гривень, говорить директор обласного Департаменту будівництва Тимофій Голбан. 

Директор обласного Департаменту будівництва Тимофій Голбан говорить: «Змінювались система комунікацій, опалення, водопостачання, сантехприлади, оздоблення, електрика. 28 вересня була укладена угода з переможцем торгів ТОВ БК «Енергосфера» на суму 37 мільйонів гривень. Під час проведення робіт частину робіт відпала необхідність виконувати, тому 8 лютого було зменшено цю угоду – 2019-го року – на 8 мільйонів та укладено додаткову угоду на додаткові роботи – на 9 мільйонів 393 гривні». 

Перше засідання в оновленій залі відбудеться 19 липня. Тоді депутати зберуться на 26-ту сесію обласної ради.

Нагадаємо, на ремонтні роботи сесійну залу обласної ради закрили на початку лютого минулого року. На цих фото ви бачите, який вигляд вона мала раніше. На час капремонту від лютого 2018 року засідання депутати влаштовували у районах Полтавщини:  у Кременчуці, Миргороді, Лохвиці, Зінькові тощо. Також – у краєзнавчому музеї Полтави.