Спортсмени з різних областей України приїхали на автоперегони у Полтаву

16:07, 20 лип. 2019
 
Спортсмени з різних областей України приїхали на автоперегони у Полтаву

Приблизно півсотні автогонщиків з’їхалися на полтавський картодром. Сьогодні в обласному центрі розпочали кваліфікаційні заїзди третього етапу національної серії перегонів «United Time Attack Series». Робили це, аби визначити послідовність старту спортсменів завтра, під час змагань, каже організатор Андрій Приходько.

 

Із 10-ї ранку на картодромі «Лтава» автогонщики розпочали кваліфікаційні заїзди національної серії перегонів. Їхнє завдання – показати найкращий час на трекові. Організатор змагань Андрій Приходько говорить: «Цікавинка – це те, що ми їдемо у зворотному напрямку на трасі. Це реверс. На цій конфігурації пілоти дуже мало їздили в минулих роках, тому вони мають досить мало навичок. Зараз для них завдання – побороти і максимально швидко вивчити ці повороти та інший напрямок траси».

До старту разом із товаришем готує свій автомобіль полтавець Дмитро Білогубцев. Ця машина у нього із 2013-ого. Каже: максимальна швидкість, до якої розганяв автівку – 284 кілометри на годину. Учасник змагань із Полтави Дмитро Білогубцев каже: «Це «Субару Імпреза». Ці машини ще із заводу готують до спорту, вони потужні, мають близько 260-280 кінських сил. Автомобілями я цікавився ще з дитинства, коли батько навчив їздити. Мабуть з 7-8 років я сідав на коліна і кермував. Для мене це було дуже велике захоплення. Потім це переросло в більш серйозне захоплення».

У цій автівці змагається киянка Дар’я Бочарова. За кермом у спорті вона приблизно 2 місяці. На змаганнях дівчина вперше. До цього, каже, була штурманом – допомагала водієві на перегонах. Показує, як нині убезпечує себе на трекові. Учасниця змагань із Києва Дар’я Бочарова говорить:  «Спочатку я надягаю підшоломник, потім шолом, застібаю його щоб не злетів. Це захист моєї голови. Цей трек мені подобається. Заїзди у мене ще погані, але я вчуся і стараюся. Думаю, все попереду. Ця гонка – теж тренування для мене. Я почала тренуватися в Києві з моїм тренером, тож вибрала цей шлях».

Після цих кваліфікаційних заїздів, у неділю розпочнуть самі змагання, каже організатор змагань Андрій Приходько: «45 пілотів, але деякі беруть участь у кількох класах. То загальна кількість – 54 учасники. З’їхалися з усієї України. В них завтра є три спроби по 4 кола. І в кожній потрібно показати два кращі часи, які і будуть їхнім результатом».

За словами організатора Андрія Приходька, наступний етап змагань влаштують 14 вересня у Кам’янському на Дніпропетровщині. Фінальні заїзди відбудуться 13 жовтня на картодромі «Лтава». У Полтаві ці змагання влаштовують із 2011 року.