У Полтаві біля військової прокуратури відбувся протест представників Опішнянської громади

20:39, 24 лип. 2019
 
У Полтаві біля військової прокуратури відбувся протест представників Опішнянської громади

Люди вимагали звільнення з-під варти голови Опішнянської ОТГ Миколи Різника. Його вчора затримали за одержання хабара, пояснює військовий прокурор Павло Юхимович. А сьогодні протестувальники прийшли до прокуратури з прапором громади і плакатами зі словами: «Це – підстава».

Це – протест під стінами військової прокуратури. Тут – опішняни і полтавці. Вимагають: звільнити з-під варти голову Опішнянської громади Миколу Різника, затриманого за отримання хабара – 12 тисяч гривень.

Протестувальник Руслан Цвіркун розповідає«Тут смішна, по-перше, сума. По-друге – ситуація: вже кілька разів намагалися його таким чином підставити і т.д., але ніхто і ні до чого не торкався. Забирали те, що принесли з собою, і йшли, як кажуть».

Продовжує протестувальник Петро Федоша: «Він би ніколи не погодився зустрічатися в сільській раді, погодьтеся. Це – підстава, стовідсоткова підстава».

Про мету протесту заступник голови Опішнянської громади Теймур Мустафаєв говорить таке.

Заступник голови Опішнянської громади Теймур Мустафаєв каже: «На сьогоднішній день, це конструктивна вимога передати всі документи до суду, щоб вони розглянули цю справу якнайшвидше і не тримати Різника під вартою. Ми будемо організовуватися щоразу, як тільки будуть прийматись якісь рішення з приводу Миколи Різника».

У фальсифікації звинувачує заступник голови Опішнянської громади військову прокуратуру.

Голову Опішнянської громади затримали 23 липня у його кабінеті з підозрою в отриманні хабара, розповідає військовий прокурор Павло Юхимович. Його підозрюють в одержанні грошей від підприємця за укладення договору про добровільне відшкодування збитків за користування землею.

Військовий прокурор Полтавського гарнізону Павло Юхимович говорить: «Він зараз перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. В подальшому, завтра, я думаю, ми розглянемо, Жовтневий районний суд міста Полтави розгляне наше клопотання про обрання міри запобіжного заходу йому, постановить рішення. І в залежності від рішення, він або залишиться, або його переведуть до слідчого ізолятора для подальшого виконання ухвали судді чи передадуть на поруки».

За даними речника поліції Полтавщини Юрія Сулаєва, під стінами військової прокуратури зібралося сімдесят людей. Заступник селищного голови Теймур Мустафаєв каже: зібралися близько сотні.