Волонтерки загону «Невтомні бабусі» за два тижні відправлять на передову маскувальні сітки

17:00, 8 сер. 2019
 
Волонтерки загону «Невтомні бабусі» за два тижні відправлять на передову маскувальні сітки

Сьогодні волонтерки загону «Невтомні бабусі» вперше з відправки останньої гуманітарної допомоги почали плести маскувальні сітки на передову. Роблять це восьмеро жінок. 

З 10-ї ранку в бібліотеці, що на Половках, плетуть маскувальні сітки волонтерки загону «Невтомні бабусі». За словами волонтерки Мирослави Плєшкової, на створення однієї такої сітки витрачають від 5-ти до 8-ми годин.

Продовжує волонтерка Мирослава Плєшкова: «Привозиться сітка, розрізаємо її на частини, квадрати – ми вже знаємо, якої величини. Потім сітка натягується на цей каркас. І вяжеться тканина. Кожен квадратик стараємося заплести, і довжина стрічок десь два з половиною сантиметри –стараємося, щоб воно закривало чим більший простір».

Довжина такої сітки – близько 12 метрів, каже Мирослава Плєшкова. Тканину для її створення збирає волонтерка Олександра Іванищенко. Її, говорить, приносять полтавці.

Волонтерка Олександра Іванищенко каже: «Я ось цей шматок тканини надрізаю, щоб було чим завязувати на сітці. А тоді я ріжу отак. Воно куйовдиться і тканина тоді легше входить у сітку. Ось так зав’язую».

Протягом двох тижнів волонтерки планують сплести близько п’яти сіток. За словами Зої Воронянської, після цього їх відправлять на передову.

Продовжує волонтерка Зоя Воронянська:  «Цього разу, я думаю, що наші сітки підуть до полку «Азов» і до 25-ї бригади, і до 30-ї, і 92-ї. Всі чекають на наші сітки. Найактуальніші потреби у хлопців – це маскувальні сітки, які дуже швидко зношуються, і горять, і знищуються під артвогнем. Сітки, які ми передаємо, хлопці використовують для прикриття військової техніки: БТРів, танків, своїх бліндажів».

Нагадаємо, волонтерський загін «Невтомні бабусі» створили 2017 року. За цей час волонтерки сплели понад 2000 квадратних метрів маскувальників сіток.