Волонтери благодійного фонду «Анюта» передали до онковідділення дитячої лікарні будівельні матеріали

17:20, 28 сер. 2019
 
Волонтери благодійного фонду «Анюта» передали до онковідділення дитячої лікарні будівельні матеріали

Сьогодні волонтери благодійного фонду «Анюта» передали до онковідділення дитячої лікарні Полтава будівельні матеріали. Їх купили за гроші, виручені під час благодійного книжкового ярмарку. А це – 19 тисяч гривень. 

Близько 10 ранку полтавські волонтери привозять будівельні матеріали до дитячої міської лікарні. Серед них – ламінат, фарба, гіпсокартон та утеплювач. Це все – для ремонту, розповідає волонтерка Марина Кольвашенко.

Марина Кольвашенко, волонтерка каже: Тут буде ігрова кімната для дітей, які лікуються. Вони зможуть приходити сюди і бавитись іграшками, відволікатись. Спочатку ми робили ремонт в маніпуляційній кімнаті, потім тут. Ще хочемо пізніше відремонтувати душові і деякі палати.

На ці матеріали витратили майже 19 тисяч гривень, каже Марина. Їх виручили під час благодійного ярмарку у Полтаві. Ремонт в ігровій кімнаті, говорить, почали три тижні тому. За цей час зробили стелю, пофарбували стіни і замінили проводку. Чому ініціювали ремонт – пояснює: «Ми з сином тут лікувались. А до цього – за кордоном. І я мала змогу порівняти: який тут був ремонт. Не можу сказати, що він був поганим, але оновити хотілося. В червні я познайомилася з іншою мамою Тетяною, вона вже більше року допомагає лікарні. Вона також мама ангела, як і я. Наші діти пішли. Я вирішила їй допомогти. Все залежить від фінансів. Так я почала допомагати».  

Волонтери благодійного фонду «Анюта» допомагають дитячій лікарні впродовж з червня цього року, розповідає завідувачка онковідділенням Світлана Шевченко.

Світлана Шевченко, завідувачка онковідділенням дитячої міської лікарні каже: Ця ігрова кімната була досить давно. Її призначення – арт-терапія. Щоб діти могли відволіктись від лікування. І наш досвід показує, що це дуже допомагає в одужанні дітей.

Нині в онкогематологічному відділенні на лікуванні разом і з батьками перебуває 30 дітей. Вік: від 2 місяців до 18 років, каже Світлана Шевченко.

Нагадаємо, благодійний книжковий ярмарок, під час якого виручили гроші на будівельні матеріали, влаштували 24 серпня. Він відбувся у Петровському парку Полтави. Охочі могли безплатно залишити свої книги або придбати ті, що продавали. В асортименті була сучасна, класична та дитяча література.