До Свято-Миколаївського храму Полтави передадуть 20 вишитих рушників

18:15, 5 вер. 2019
 
До Свято-Миколаївського храму Полтави передадуть 20 вишитих рушників

Також планують передати ікону та плетені вироби. Над ними працюють волонтери із весни цього року – це п’ятнадцятеро жінок.

З 11-ї години волонтерки загону «Невтомні бабусі» вишивають рушники та плетуть янголів. Працюють у бібліотеці. Це – для Свято-Миколаївського храму Полтави, каже Людмила Заливча.

Волонтерка Людмила Заливча розповідає: «Він нещодавно тільки відроджується. В них не вистачає ікон для оздоблення, рушників для оздоблення ікон. Вони навіть висловили свої побажання, назвали розміри цих рушників. Ви бачите, така пастельна гама. Це – побажання церкви, щоб був золотавий, помаранчевий, жовтий і коричневий кольори».

Тут – п’ятнадцять рушників. Мереживо до них сплела волонтерка Катерина Калініченко. Зараз виготовляє плетених янголів у техніці фриволіте.

Волонтерка Катерина Калініченко говорить: «Човникове мереживоплетіння» – це так називалося. Ще називалося «царське плетиво». Ось так – клацаннями – і намотується, і змотується в роботу в процесі виплітання».

Вишиває рушник Людмила Заливча. Каже: раніше зробила ікону із бісеру святого Миколи Чудотворця. Її також планують передати до храму.

Волонтерка Людмила Заливча каже: «Бачите, тут символи – волошки, маки, ромашки. Коли навчалася вишивати, мені сподобалося вишивати не хрестиком, а гобеленовим стіжком, тобто по діагоналі скріплюю бісерини».

Вишила рушники для храму і волонтерка Олена Цубар.   

Продовжує волонтерка Олена Цубар: «Цей я назвала «Поле волошкове», їжачки такі.  Оце – придумала типу фонтанчики. Оце придумала – мені дуже подобається. І оцей – я назвала «Згадка про маму».

За словами Людмили Заливчої, вишивку та плетені вироби передадуть до Свято-Миколаївського храму Полтави у жовтні.