У Полтаві відкрили перший майданчик для вигулу тварин за майже 270 тисяч гривень

18:40, 27 вер. 2019
 
У Полтаві відкрили перший майданчик для вигулу тварин за майже 270 тисяч гривень

Сьогодні у Полтаві відкрили перший майданчик для вигулу тварин за майже 270 тисяч гривень. Це гроші з міського бюджету, розповів директор комунального підприємства «Декоративні культури» Сергій Луценко. За його словами, облаштовували його майже місяць. 

У парку біля дитячої поліклініки, що в районі Авіамістечка відсьогодні запрацював майданчик для вигулу собак. На відкритті – полтавці із собаками.

Тут встановили дві лави, урну для сміття та собачу вбиральню. Також зробили доріжку. Територію огородили металевою сіткою .

Сюди разом із собакою на прізвисько Ґаджо прийшла Анна Кондра.

Власниця собаки Анна Кондра говорить: «Жителям Авіамістечка пощастило, бо в інших районах міста немає обладнаних майданчиків для вигулу тварин. Немає можливості для собаки вистрибнути за межі майданчика. Можна спустити собаку з повідка та дати їй потрібні фізичні навантаження».

У Віталія Сотника 3 песика. На майданчик привів одного – Теодора.

Власник собаки Віталій Сотник говорить: «У мене на руках маленька собака. Це тварина моєї дружини. Якщо я хочу погуляти із собакою на вулиці і гуляють великі собаки без повідка та намордника, ти підхоплюєш цю малу собачку на руки. А коли є така огороджена територія, тут зможуть гуляти великі собаки без намордників. І нам буде теж буде легше».

Майданчик для вигулу тварин облаштували за гроші з міського бюджету. Це майже 270 тисяч гривень, каже директор комунального підприємства «Декоративні культури» Сергій Луценко.

Директор підприємства «Декоративні культури» Сергій Луценко розповідає: «Ми плануємо доріжку відсипати ґрунтом для того, щоб її зафіксувати. Ще плануємо встановити додатковий ліхтар та провести до нього світло. Але це робитиме комунальне підприємство «Міськсвітло».

Майданчик тут почали облаштовувати від серпня цього року. Завершили 10 вересня, каже Луценко. Його не відкривали, бо виготовляли цю табличку з правилами вигулу тварин.

Ініціаторка створення майданчику Майя Матвеєва каже: «Для створення правил вигулу використовували європейські положення та законодавство, яке ратифікувала Україна».

Власниця собаки Тамара Головачова говорить: «Майданчик хороший. Ми давно мріяли про нього. Одне погано, що не знаю, як ми миритимемося з великими собаками. Це буде проблематично. Якби було відгороджено для маленьких та великих собак. Хоч невелике. Але ж це все коштує грошей».

Працюватиме майданчик щодня з 6-ї до 22-ї години.

Директор підприємства «Декоративні культури» Сергій Луценко додає: «Ключі знаходитимуться у чергового в лікарні. Так визначили самі власники та погодили з адміністрацією лікувального закладу. Також комплект буде у нашої прибиральниці».

За словами директора комунального підприємства «Декоративні культури», такий майданчик для вигулу тварин у Полтаві перший.