У Полтаві відкрили інформаційно-туристичний кіоск

19:40, 27 вер. 2019
 
У Полтаві відкрили інформаційно-туристичний кіоск

Цей пристрій встановили в історико-культурному заповіднику «Поле Полтавської битви». Він містить інформацію про цей музей.  

Об 11-й у музеї історії Полтавської битви відкривають інформаційний кіоск. Цей пристрій має 9 сенсорних клавіш: історичні документи, стародавні карти, колекція музею, тощо. Його придбали за гроші з міського бюджету. Це 70 тисяч гривень, каже начальник міського відділу туризму Віталій Павлов. «Ми бачимо головний екран: тут 9 робочих поверхонь і кожна працює за дотиком. Ось, наприклад, музей історії Полтавської битви у форматі 3D. Поки тут одна мова – українська. А в майбутньому тут буде українська, російська і англійська мови».

Цей пристрій розробило товариство «Сенсорні системи України». Над його інформаційним наповненням працював колектив музею. Його директорка говорить, за рік музей відвідує майже 40 тисяч туристів. 

Наталія Білан, директорка історико-культурного заповідника «Поле Полтавської битви» говорить: «Щоб людина змогла побачити зразки гравюр, зразки зброї, історія, довідка, І фотографії експонатів, що знаходяться в наших залах». 

Це другий інформаційно-туристичний кіоск у Полтаві. Перший працює з травня 2018-го у художньому музеї. Він теж одномовний.

Ольга Курчакова, директорка Полтавського художнього музею каже: «Ми поки нічого там не змінювали у тому об’ємі інформації, який там є. Там великий обсяг інформації і об’єктивно зібрана найцікавіша інформація для туриста».

За словами Віталія Павлова, у наступному році такі кіоски планують встановити у ще чотирьох музеях Полтави.