Через суботню зливу дитячий садок у Полтаві не працює

16:50, 7 жов. 2019
 
Через суботню зливу дитячий садок у Полтаві не працює

Суботня злива затопила дитячий садок у Полтаві. Батьки, вихователі, керівники садочку прибирали воду усі вихідні. В понеділок заклад не відчинив свої двері. Але батьки все одно прийшли до садочку – просили знайти місця для їхніх дітей в інших закладах, поки будівлю ремонтуватимуть.

Субота, 5 жовтня. У Полтаві йде злива. А дитсадку «Віночок» батьки прибирають дощову воду.

 

А такий вигляд садочок має сьогодні. Тут вологі та облущені стіни. На підлозі – ганчірки, які поглинають воду.

В кімнатах стоять ось такі теплові гармати. Їх поставили, щоб просушити приміщення. За гарматою слідкує Юрій Вовк. До цього садочку ходить його донька.

 

Юрій Вовк, який водить дитину до садка говорить: «Подається гаряче повітря і через панелі виходить на дах, поки його не накрили руберойдом. Учора, коли стояла пушка, робили відмітку. За учора воно дійшло ось сюди. За ніч вологу знову тягне сюди. Пушка тут уже два дні. Її дали будівельники. Балони теж вони».

 

Ліквідовувала наслідки зливи у суботу і полтавка Анна Дейнека. Вона каже: «Уся «Левада» зносила судки, тази. Тат відправляли, щоб рятували садок. Бо якби воду не вимочували, її було б по коліна. Вода просто бігла. Потрібно було відкривати парасольку».

 

Цій будівлі 28 років. За цей час тут жодного разу не робили ремонт даху. 2019-ого міське управління освіти оголосило тендер на ремонт покрівлі дитсадка. Виграла компанія «Марк Строй». Роботи виконує субпідрядник «Будівельна компанія Сіріус». Ремонт почали наприкінці червня.

 

Директор підприємства «Марк Строй» Володимир Швайковський каже: «Дах протік через те, що він довго стояв розкритий. Не було остаточного проектного рішення. Той проект, який надали проектанти, був з помилками. «Сіріус» писав листи, щоб внесли зміни в проект. Але проектанти не дуже поспішали. Тому це затяглося».

 

Директор «Будівельної компанії Сіріус» Григорій Петрушко говорить: «Ми розкрили дах. З’ясувалося, що тут старі плити. Вони діряві. Ми почали їх відновлювати. Це зайняло час, бо його треба залити, воно має висохнути за 3-4 дні за умови хорошої погоди. І тільки потім продовжувати роботи».

Тепер підрядник має провести не тільки зовнішні роботи – зробити дах, а й відремонтувати приміщення із середини. Останнє має зробити за власні гроші, каже заступниця міського голови Світлана Нестуля.

 

Заступниця міського голови Полтави Світлана Нестуля: «Підписано гарантійний лист підрядником про те, що він бере на себе зобов’язання зробити ремонт впродовж місяця – накрити дах і відшкодувати ту нанесену шкоду, яка зроблена ними в результаті ремонтних робіт».

У садочку – 350 вихованців. Поки дах не відремонтують та не зроблять ремонт всередині, вони можуть відвідувати два сусідні дитсадки, каже Світлана Нестуля.