Дві сотні призовників із Полтавщини сьогодні відправлять на службу в армію

9:36, 9 жов. 2019
 
Дві сотні призовників із Полтавщини сьогодні відправлять на службу в армію

Це чоловіки із усіх районів області віком від 20 до 27 років, які не мають проблем зі здоров’ям та права на відстрочку, розповів заступник обласного військового комісара Едуард Бородай. Відправка на службу із обласного збірного пункту відбудеться о 13-й. Вони поїдуть служити до військ Збройних Сил, Нацгвардії, прикордонної та служби спецтранспорту.

В обласний збірний  пункт перші призовники приїхали 7 жовтня. Їх повторно оглянули у військово-лікарській комісії та провели додатковий професійно-психологічний відбір, аби розподілити до різних видів військ.

Ті, хто мають повну вищу освіту, служитимуть рік, решта – 18 місяців. В зону проведення операції об’єднаних сил призовників не направлятимуть, сказав Едуард Бородай.

Цей осінній призов розпочали 1 жовтня і триватиме він до 31 грудня. Із Полтавщини на службу мають відправити 600 людей. В Україні під час нього мають піти в армію понад 15 тисяч чоловіків.

Нагадаємо, під час минулої – весняної призовної кампанії на Полтавщині на службу призвали приблизно 730 чоловіків. В Україні пішли служити понад 18,5 тисяч громадян. Весняний призов-2019 стартував 1-ого квітня і тривав до 30-ого червня