Перших призовників відправили на службу з обласного збірного пункту

17:30, 9 жов. 2019
 
Перших призовників відправили на службу з обласного збірного пункту

Дві сотні призовників із Полтавщини відправилися на службу в армію. Це чоловіки віком від 20 до 27 років, які не мають проблем зі здоров’ям та права на відстрочку. Проводжати їх на обласний збірний пункт прийшли рідні та друзі.

Призовники, які відправляються на службу, шикуються на плацу обласного збірного пункту. Вони приїхали з усіх районів області.

Віталій Мацей, який йде служити говорить: «Служити – це обов’язок кожного громадянина України. Настрій, як кажуть, бойовий. Хотілося б служити в десантно-штурмових військах, а там – як складеться доля. Пішов раніше, ніж пришла повістка. Дізнався, що необхідно, зібрав документи, а тоді вже прийшла повістка».

Нині відправляють третину від усіх чоловіків, які мають піти на службу з Полтавщини цієї осені.

 

Заступник обласного військового комісара Едуард Бородай каже: «Всього під час осінньої призовної кампанії буде відправлено понад 606 чоловіків. Будуть призвані в елітні військові частини Збройних сил, Нацгвардії, прикордонної служби та служби спецтранспорту. В зону ООС, в бойові дії призовники залучені не будуть».

Проводжати сина на службу прийшов полтавець Ігор Сідоров.

Ігор Сідоров, який проводжає сина говорить: «Він просився в десант, наче туди й потрапив. Як батько проводжає дитину, з одного боку гордість, з іншого – шкода. Але треба. Обов’язок є обов’язок. Ми, батьки, кохана дівчина будемо чекати. Всі, бабусі, дідусі, друзі, хто є, будемо чекати».

 

Анна Литвин, яка проводжає хлопця розповідає: «Я не можу описати свої емоції, вони дуже змішані. З одного боку гордість за свого хлопця, він виконує обов’язок перед державою. І, звичайно ж, смуток. Бо 18 місяців це не так і мало. Я не хотіла відпускати: «Ні, лишайся вдома, я тебе не пущу». Але він сказав, що буде йти, тому я не могла його переконати».

На службу йде і 20-річний Максим. Каже: до цього навчався у коледжі.

 

Максим Легар, який йде служити говорить: «Сам захотів служити, вважаю, що цього боятися не потрібно. Та й ховатися до 27 років – навіщо? Попрощалися і вдома, й учора, сьогодні лише мати приходила».

 

Обласний військовий комісар Дмитро Губський каже: «Одні підуть сьогодні, інші завтра. До кінця тижня всі, хто стояв у строю відправляться до визначених військових частин. Решта – у подальшому, згідно із графіком».

За словами обласного військового комісара Дмитра Губського, це перша відправка призовників на службу під час осіннього призову. Його розпочали 1 жовтня і триватиме він до 31 грудня. Ті, хто мають повну вищу освіту, служитимуть рік, решта – 18 місяців.