До дня ЗСУ: історія сержанта Романа Залілова

18:30, 6 гру. 2018
 
До дня ЗСУ: історія сержанта Романа Залілова

Шість років на службі у Збройних силах, два з них – на фронті. Стільки відслужив сержант Роман Залілов. Чоловік родом із Донецька. Після того, як повоював в Авдіївці, Маріуполі та донецькому аеропорту, 2016-ого переїхав до Полтави. Нині продовжує службу. 

Військовослужбовець Роман Залілов розповідає про те, як почав служити: «Колись кинув навчання і пішов на строкову службу. Вирішив присвятити життя військовій справі. У ЗСУ я з 2012 року. Зараз сержант. Я і служив в Донецьку, а потім, коли розпочалось все, я там так і залишився на службі».

«На зеніті був, під аеропортом, в аеропорту. Авдіївка, Маріуполь. З початку до 2016 року. У 2014 ми залишались останнім військовим підрозділом у Донецьку. Нас вивели за межі міста. Там уже дізнались, що АТО оголосили»– згадує Роман.

Військовослужбовець показує фото, зроблені на фронті«Це наші ліжка, було в казармі. Пробило дах і засипало. На той час нікого не було, всі були на позиціях, ніхто не загинув. Це на в’їзді в Авдіївку, сепарські автомобілі».

«У мене штатна зброя була АК-74. На початку бойових дій було 90 набоїв. Потім з патронами було краще. Почув розповідь командира, що він виміняв СВД на тушонку віджату, сепарську. Снайперська гвинтівка. Я отримав її, з Інтернету скачав літературу, вивчив її»– каже Роман Залілов.

Додає: «З тими людьми, з якими там служив, спілкуюсь. Деякі служать теж у цьому відділі. Деякі звільнились, але підтримуємо зв’язок. Комусь треба захищати країну і молодь має вміти це робити».