Засідання щодо сина колишнього поліцейського, якого підозрюють у нападах у Полтаві, перенесли

15:18, 16 жов. 2019
 
 Засідання щодо сина колишнього поліцейського, якого підозрюють у нападах у Полтаві, перенесли

Міру запобіжного заходу синові колишнього поліцейського, якого підозрюють в тому, що 29 вересня разом із батьком він нападав на перехожих у Полтаві, сьогодні не обрали. Засідання в Октябрському райсуді Полтави перенесли, бо підозрюваний Михайло Твердохліб до суду не з’явився. Він перебуває у обласній психіатричній лікарні. Йому призначили психіатричну експертизу. Про це повідомив у суді прокурор Ян Махно. Він клопотав перенести засідання. Його адвокат Олег Веретенник це клопотання також підтримав.

Прокурор Ян Махно говорить: «Я прошу ще долучити до матеріалів копію супровідного про призначення відповідною ухвалою суду амбулаторної судово-психіатричної експертизи Твердохлібу. Нами призначено експертизу. Ми до цього часу не можемо розглянути дане клопотання  в судовому засіданні, тому прошу його відтермінувати чи до надходження висновків експертизи, чи до закінчення лікування Твердохліба».

Адвокат Михайла Твердохліба Олег Веретенник продовжує: «Явка мого клієнта є обовязковою на даному судовому засіданні, тому вважаю, що не можемо розглянути це без нього».

Суддя Володимир Бугрій переніс засідання на 14 годину 12 листопада.

Нагадаємо, 4 жовтня Михайлу Твердохлібу оголосили про підозру за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України – це хуліганство. Санкція – позбавлення волі на строк від 3 до 7 років. Про це розповів речник теруправління Держбюро розслідувань Олександр Білка. Батька та сина підозрюють у тому, що вони здійснили напад на двох студентів Української академії лідерства 29 вересня у Полтаві, а потім побили перехожого, який хотів заступитися за жінку, до якої вони чіплялися. У цей час із будинку поруч вийшов її чоловік і здійснив попереджувальний постріл у повітря із пристрою для відстрілу гумових куль.

Після цього поліція затримала обох нападників. Один із них виявився поліцейським батальйону «Полтава». 1 жовтня, його звільнили із посади, повідомив речник поліції Полтавщини Юрій Сулаєв. Цього ж дня справу передали у Держбюро розслідувань. 3 жовтня Василю Твердохлібові обрали міру запобіжного заходу – це тримання під вартою на 60 днів без права внесення застави. Під арештом колишній поліцейський буде до 2 грудня. Підозру йому оголосили за частиною 1 статті 121 «Умисне тяжке тілесне ушкодження». Санкція передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 8 років, розповів речник теруправління Держбюро розслідувань Олександр Білка.