Голову Опішнянської громади продовжують підозрювати в отриманні хабара

18:34, 4 лис. 2019
 
Голову Опішнянської громади продовжують підозрювати в отриманні хабара

 Два тижні тому з голови Опішнянської громади Миколи Різника Октябрський райсуд зняв підозру. Його підозрювали в отриманні хабара – 12 тисяч гривень. Сьогодні в Полтавському апеляційному суді це рішення клопоче скасувати військовий прокурор Павло Юхимович. У залі суду, окрім нього, присутній Різник та його адвокат.

Військовий прокурор Павло Юхимович говрить: «Слідчий суддя на етапі досудового розслідування не в праві вирішувати ті питання, які повинен вирішувати суд під час розгляду кримінального провадження по суті. Вважаю, ухвалу суду незаконною та такою, що підлягає скасуванню».

Адвокат голови громади Григорій Фелоненко доводи прокуратури  називає невмотивованими:

«На мою думку, повністю спростовано доводи підозри у тій частині, що наявні якісь дії з використанням службового становища. Надано документи. Ми це підтвердили. Вважаємо рішення суду законним і обґрунтованим. Просимо апеляційну скаргу залишити без задоволення».

Після десятихвилинної наради колегія суддів задовольняє апеляцію прокуратури:

Суддя Полтавського апеляційного суду Валентин Томилко зачитує: «Ухвалу слідчого судді Октябрського суду Полтави від 22 жовтня 2019 року про скасування повідомлення про підозру Різнику скасувати. Постановити нову ухвалу».  

Підозрюваний Микола Різник розповідає: «Звичайно, що розчарувалися. Зараз будемо радитися з адвокатом, які будуть наші подальші дії. Думаю, що у судовому порядку ми відновимо справедливість».

Нагадаємо,  Миколу Різника підозрюють в хабарництві - отриманні 12 тисяч гривень за укладення договору про добровільне відшкодування збитків за користування землею. 23 липня цього року голову Опішнянської громади затримали у його кабінеті та вручили підозру. 22 жовтня суддя Октябрського райсуду Полтави Марина Материнко ухвалила зняти із Різника підозру та поновила його на посаді. Тоді він спростовував свою причетність у хабарництві. Казав, що його підставили. Майже три місяці Різник перебував під домашнім арештом у нічний час і не керував справами громади.