Про змагання під час надзвичайного стану у Чилі розповів чемпіон світу з карате Олександр Костенко

15:24, 5 лис. 2019
 
Про змагання під час надзвичайного стану у Чилі розповів чемпіон світу з карате Олександр Костенко

Переможець міжнародних змагань з карате Олександр Костенко повернувся до Полтави і продовжив тренувати місцеву молодь. 20 жовтня спортсмен переміг на чемпіонаті «Кубок Світу» з кіокушинкай-карате. Здобув там і «срібло». Змагання відбувалися у Чилі. Також нагороди отримав вихованець Костенка - Олександр Калінін.

Ось так відбуваються заняття з карате для дітей у тренера Олександра Костенка. 32-річний спортсмен повернувся до Полтави з нагородами чемпіонату «Кубок світу». Світові змагання відбувалися під час надзвичайного стану в Чилі.

«Стався такий випадок: змагання о 8-й годині по чилійському часу зупинили, бо надзвичайний стан. Сенсей Крістіна з Чилі нас везла, і дехто, в тому числі і я, їхали в машині в багажнику. І вже сказали, що «ви не доберетеся до готелю». Нам довелося ночувати в спортивному залі, на матрацах, дуже хотілося їсти. Враження, коли ми їхали - від маніфестантів, вони палили всеможливі речі, потім у нас був блокпост з армією, вони всі в повному обмундируванню, автоматами, ми бачили там згорілий супермаркет. Є враження з цієї поїздки. Слава богу, що все добре минуло», - розповів чемпіон.

 

Слухають розповіді Олександра його вихованці. Тренує останні 13 років. У спорті 24 роки. Костенко демонструє свою техніку в «ката», за яку отримав «срібло» світових змагань.


«Це найбільша перемога в моєму житті, я підійшов до цього турніру холоднокровно, Було неврівноважене суддівство. Досить важко було боротися з чілійцями, їх намагалися протягнути подалі до фіналу», - розповів Олександр Костенко.

 

У фіналі розділу «куміте» Олександр Костенко став найкращим у сіті. Це парні змагання, до яких готувався зі своїм вихованцем Олександром Калініним.


«Філософія карате - не застосовувати силу на вулиці. А лише на змаганнях, лише тут у залі. Ми разом готувалися до цього чемпіонату, разом готувалися до ката, до боїв», - розповів срібний призер світу Олександр Калінін.

Олександр Калінін здобув «срібло» і «бронзу» світових змагань серед хлопців 16-17 років у ваговій категорії до 80 кг. Обоє полтавців отримали двометрові кубки.

«Ми розкручували їх повністю до найменших деталей. Вони ледь влізли в сумки, ми здавали їх в багаж, це було дуже складно. Саме складне завдання було - зібрати їх тут назад», - розповів каратист.