Музеї Полтави приєдналися до всесвітньої акції музейного селфі

20:27, 16 січ. 2019
 
Музеї Полтави приєдналися до всесвітньої акції музейного селфі

Шість музеїв міста приєдналися до міжнародної акції «День музейного селфі». Це - музей історії Полтавської битви, галерея мистецтв, музеї імені Івана Котляревського, Панаса Мирного, Володимира Короленка та музей - садиба імені Котляревського. 

Це - музей історії Полтавської битви. Дев’ятикласниця Каріна Зекіна фотографується поруч зі спорядженням шведської армії вісімнадцятого століття.

Каріна Зекіна, відвідувачка музею: «Мені сподобався цей експонат. Мені цікаво, у чому воювали солдати шведської армії»
Наталія Білан, директорка заповідника «Поле Полтавської битви»: «Сьогодні у музеї історії Полтавської битви день музейного селфі. Напередодні ми поширювали цю інформацію у соціальних мережах, тож очікуємо що у нас будуть відвідувачі» «Безкоштовно сьогодні ми дозволяємо фотографувати на фоні експонатів… Фотографувати себе всім, хто цього бажає» «Я: «Мета?» «Перш за все залучити молодь до музею, відвідувачів до музею» 


Каріна Зекіна, відвідувачка музею:  «Акція «Музейне селфі» - це дуже прикольно та круто, бо вона більше заохочує ходити молодь до музеїв та дивитися на щось нове»
Євгенія Щербина, співробітниця заповідника «Поле Полтавської битви»: «У звичайний будній день, ми пропонуємо нашим відвідувачам фотографуватися у історичному костюмі – ця послуга коштує 20 гривень. Але у день музейного селфі ми пропонуємо нашим відвідувачам фотографуватися у цих костюмах безкоштовно. Тут представлені костюми шведських вояків, української козацької старшини – це гетьмани. Й звичайно московської армії»

А це – музей-садиба Івана Котляревського. На біля портрета письменника разом з онуками фотографується Наталія Мохова. 
Наталья Мохова, відвідувачка музею: «Це гарна акція, тому що нам треба бути ближчими до на нашої історії та наших письменників» 

Марина Голубнича, завідувачка музею-садиби імені Котляревського: «Популяризація нашої культурної спадщини. Цей проект єднає нас з Європою» «Є певні обмеження до фотографування. Справа в тому, що більша частина експонатів у музеї – це автентичні речі. Й якщо це картини живопису чи предмет» «паперовий, але не захищений плівкою, то ми просимо своїх відвідувачів не використовувати спалах на своєму гаджеті, який використовують» 

У Галереї мистецтв біля картини із цуциком фотографуються семирічні Ілля та Софія. 

Ілля Микитенко, відвідувач музею: «Я вперше роблю селфі у музеї» «Мені саме сподобалося одна картина… Ми з друзями сфоткалися у капелюхах біля одного короля»

Ще три полтавських музеї сьогодні взяли участь у всесвітній акції «День музейного селфі». Це: музей імені Івана Котляревського, Панаса Мирного та Володимира Короленка. 

У світі «День музейного селфі» вперше провели 2014 року. Його започаткував Європейський проект Калче Сімс для популяризації музеїв серед молоді.