Полтавський апеляційний суд переніс розгляд апеляції у справі Геннадія Кернеса

17:41, 18 січ. 2019
 
Полтавський апеляційний суд переніс розгляд апеляції у справі Геннадія Кернеса

Полтавський апеляційний суд переніс розгляд апеляції у справі Геннадія Кернеса та двох його охоронців. Причина – неявка двох обвинувачених – Віталія Блинника та харківського міського голови. Останній не був на жодному із п’яти засідань із початку розгляду апеляції.

Полтавський апеляційний суд. 10:30, до засідання півгодини. Біля будівлі - 15-ро харків’ян із плакатами. 

Артем Колісніченко, приїхав на судове засідання із Харкова: Ми приїхали, щоб запанувала справедливість. І щоб Геннадій Адольфович сів до в’язниці, як цього вимагає закон, за всі свої зроблені справи. За те, що за його наказом людей били на Майдані.

Судове засідання назначене на 11-ту. На цю годину у залі суду – прокурори Генпрокуратури Ігор Ємець та Олександр Ганілов, потерпілий Сергій Ряполов та його адвокати. Із 20-хвлинним запізненням до суду з’явивляється один із трьох обвинувачених -  колишній охоронець Кернеса Євген Сміцький та троє адвокатів міського голови Харкова. Кернеса – немає. Засідання починається об 11.30. Суддя Володимир Костенко зачитує причину неявки обвинуваченого Віталія Блинника.

Володимир Костенко, суддя Полтавського апеляційного суду: Блинник не може взяти участь у судовому засіданні у зв’язку з тим, що він знаходиться на стаціонарному лікуванні у медичному закладі Харкова.

Олександр Гунченко, адвокат обвинувачених: Заключної медичної документації на сьогодні не існує, оскільки Блинник не завершив курс лікування.

Тетяна Зелькіна, адвокат потерпілих: Саме перебування в закладі не є, відповідно до статті 138, поважною причиною неявки на судове засідання.

Відсутність на засіданні Кернеса його адвокати пояснюють так:

Лідія Ізовітова, адвокат Геннадія Кернеса: Він не отримав повістку про виклик на судове засідання. Це поважна причина. І є всі підстави для відкладення розгляду справи на сьогодні.

Олександр Ганілов, прокурор Генпрокуратури України: Три захисники його знають, що суд є, вони з’явилися. А чогось Кернес не знає. Це абсурд. Через два дні закінчується строк обвинувачення за двома статтями – це загроза вбивству та позбавлення волі. Залишається – катування.

Розгляд апеляції перенесли на 1 лютого. Нагадаємо, представники прокуратури та потерпілий Сергій Ряполов подали апеляцію на рішення судді Київського райсуду Полтави Андрія Антонова. Він 10 серпня закрив кримінальне провадження у справі Геннадія Кернеса та його двох охоронців Віталія Блинника та Євгена Сміцького. Причина: прокуратура відмовилась від підтримання обвинувачення. Кадри із того засідання – на екрані. Геннадія Кернеса та двох його охоронців звинувачували у викраденні та побитті учасників Євромайдану – Сергія Ряполова та Олександра Кутяніна.