Близько 700 людей пірнули в ополонку на першому міському пляжі Полтави

19:20, 19 січ. 2019
 
Близько 700 людей пірнули в ополонку на першому міському пляжі Полтави

Приблизно 700 людей прийшли сьогодні на перший міський пляж, щоб на свято ВодОхреща пірнути в ополонку. Інформацію підтвердив речник поліції Полтави Роман Грішин. Біля водоймища провели богослужіння, влаштували концерт, пригощали безкоштовним чаєм та розливали освячену воду. На пляжі чергували рятувальники, водолази, поліцейські та лікарі.

9-а ранку, перший міський пляж Полтави. Тут збираються містяни, щоб пірнути в ополонку на Водохреще. Занурюється у воду шостий рік поспіль Олександр Пшінник. 

«Не холодно, гарно, подобається. Таке, як на голках тіло. Пече. Спробував, сподобалося, тепер як традиція», - розповідає Олександр Пшінник, який пірнав в ополонку.

Вдруге за життя в ополонку занурився Владислав.

«Відчуття – дуже холодно. В ноги дуже холодно, нереально, аж коле. Пече, дуже пече. Але скупатися на дев’ятнадцяте число – це нереальний кайф», - каже Владислав Лисовин, який пірнав в ополонку.

«Тому що, як говорять: або сьогодні, або ніколи. Було бажання це зробити. Очікувала холодніше. Але не холодно», - говорить Юлія Тараненко, яка пірнала в ополонку.

Безкотоштовний чай пропонують на пляжі. Та розливають освячену воду. Поруч із водоймою - концерт. 

«П’ять водолазів і чотири рятувальника. Рятувальники тут слідкують за порядком і раптом людині стане погано, щоб допомогти людиніЗа сьогодні одна людина була в нетверезому стані, їй стало погано, підбігли наші рятівники і допомогли їй вийти на берег.  До цього з дванадцятої години ночі наші водолази тут стояли Ми чергуватимемо доки не закінчиться захід», - говорить боцман рятувально-водолазної служби Сергій Максіменюк.

«Ми перебуваємо тут на чергуванні. Ні, не зверталися. У всіх гарний настрій, ніхто не хворіє і в такий день все буде гарно. Хто з людей цим займається увесь рік, то нічого, а хто вперше, то…Це потрібно загартовуватися увесь рік», - говорить фельдшер Валентина Верховська.

Загалом на Полтавщині облаштували півсотні місць для занурювання. Біля них чергуватимуть 139 рятувальників. Повідомила речниця рятувальників області Світлана Рибалко.