У Полтаві почали утилізовувати ялинки

19:37, 21 січ. 2019
 
У Полтаві почали утилізовувати ялинки

Півтори тисячі ялинок за один день зібрали та утилізували полтавські комунальники. Почали це робити відсьогодні, каже директор підприємства КАТП-1628 Тарас Бойко. Дерева забирають із смітників, потім їх використовують для опалення приміщень підприємства. 

Дмитро Мілько розбирає новорічну ялинку. У його будинку стояла місяць. 

Дмитро Мілько, полтавець: Оскільки новорічні свята закінчилися, настав час знімати іграшки. Як і всі люди, я виношу її до сміттєвих баків. 

Вулиця Полюсна поблизу зупинки «Боженка». Тут, біля сміттєвих контейнерів, викинуті ялинки. Їх забирають за допомогою маніпулятора у вантажівку.

Петро Бедих, працівник підприємства «КАТП-1628»: Сьогодні масово почали викидати, бо перший день після новорічних свят. Практично десь до 100 кубів збираємо за день. Ось ця машина позаду – 16 кубів. То таких машин 6-7 за день.

Це майже півтори тисячі ялинок. Їх збирають з 10 майданчиків, що біля сміттєвих контейнерів. Всього у Полтаві їх 600, каже Петро Бедих.

Петро Бедих, працівник підприємства «КАТП-1628»:  Щоб очистити все місто – потрібен місяць. Вони ж поступають. Ми цей майданчик прибрали, але це не значить, що тут не буде такої кучі завтра. Полтавці, ще не всі свої ялинки викинули.

Зібрані ялинки привозять до комунального автотранспортного підприємства 1628. Тут їх використовують для опалення побутових приміщень.

Олександр Ковальов, працівник підприємства «КАТП-1628»: Оце так ми їх спалюємо. Трохи прогорить, ще підкину. 10 ялинок наганяють температуру 80 градусів.  Це поки опалювальний сезон завершиться, нам цих ялинок ось так хвате. Економія.

Від такої утилізації вдається заощадити від 20 до 30 тисяч гривень на опаленні приміщень, каже Ковальов. Ялинки для обігріву в КАТП-1628 використовують 10 років.

У Полтаві немає жодного пункту прийому ялинок для утилізації.