Сьогодні у Полтаві до Дня Соборності України відбулося народне віче

20:19, 22 січ. 2019
 
Сьогодні у Полтаві до Дня Соборності України відбулося  народне віче

Сьогодні у Полтаві до Дня Соборності України відбулося  народне віче. Його розпочали о 16-й годині біля пам’ятника Тарасові Шевченку, що біля Краєзнавчого музею. 

У Полтаві віче біля пам’ятника Тарасу Шевченку розпочалося о шістнадцятій годині.

Валентина Вождаєнко, співорганізаторка заходу: «Це сторіччя з нагоди Дня Соборності. Це популяризація нашої славної сторінки історії»

Віталій Бедніна, учасник заходу: « Саме в цей день, багато років тому, були об’єднані Українська народна республіка та Західноукраїнська народна республіка. На мою думку, Україна має жити єдиною родиною. Особливо зараз, коли війна на сході, коли ми віддали Крим»

Олександр Горай,  протоієрей Харківсько-Полтавської єпархії  Православної церкви України:  «Сьогодні на віче, хвилиною мовчання, ми згадували полеглих воїнів АТО, лицарів Небесної Сотні, а також тих, хто сто років тому поклав своє життя за незалежну вільну Україну. Це - мученики України»

Народне віче в обласному центрі тривало майже сорок хвилин. Співорганізаторка заходу Валентина Вождаєнко каже: кількість учасників не рахували. За словами старшого інспектора відділу комунікації обласної поліції Поліни Ларіной, у заході взяли участь майже п’ятсот осіб.