Центр відновлення для дітей з інвалідністю готують до відкриття у Полтаві

17:05, 23 січ. 2019
 
Центр відновлення для дітей з інвалідністю готують до відкриття у Полтаві

Центр відновлення для дітей з інвалідністю готують до відкриття у Полтаві. Це планують зробити на початку лютого, точної дати не називають. Це залежатиме від того, коли закінчать встановлювати обладнання. Про це розповів директор благодійного фонду «Helpgroup» Давид Джалагонія. Центр відновлення – це проект цього фонду.

У цьому приміщенні закінчують ремонт. Тут буде  Центр відновлення для дітей з інвалідністю. Його створюють близько двох місяців за гроші благодійників.

Давид Джалагонія, директор благодійного фонду «Helpgroup»: На сьогодні витратили більше 60 тисяч гривень. У цій кімнаті вже завершено ремонт. Плануємо робити лікувальну фізкультуру. Уже є деяке обладнання. Ще залишилося встановити стелажі та дзеркала і будемо готові до роботи.  Буде шведська стінка, бруси з перешкодами, також степ-платформа і ще деяке обладнання.

Стіну у цій кімнаті реставрувала художниця Альона Бражнікова.

Альона Бражнікова, художниця: Декілька днів пішло на реставрацію на цій стіні й ще одній стіні.  Годин по шість. Майже повноцінний робочий день.

У майбутньому, каже художниця, хоче розмалювати усі стіни у кімнаті.

Альона Бражнікова, художниця: Це будуть дитячі малюнки. Милі, приємні оку, але поки що не узгоджували, бо усе в майбутньому».

У цій кімнаті проводитимуть сенсорну інтеграцію. 

Катерина Мироненко, псигологиня: Метод сенсорної інтеграції пов’язаний з тим, щоб допомогти мозку сприймати і правильно переробляти інформацію, яку дитина отримує із оточення. Ми дивитимемося, наскільки серйозні дитина має порушення, як часто може ходити до центру, тобто виходитимемо з індивідуальних потреб та можливостей дитини.

Давид Джалагонія, директор благодійного фонду «Helpgroup»: Це не буде медичний заклад, це заклад для розвитку дітей. На базі центру буде працювати масажист, спеціаліст з ЛФК, логопед, психолог та адміністратор. Близько чотири-пять людей можуть проходити одночасно реабілітацію.

У Центрі відновлення працюватимуть з дітьми з інвалідністю до шістнадцяти років. З ними займатимуться безкоштовно, каже Давид Джалагонія.