Шестирічна дівчинка на яку у Полтаві впав лід у комі

20:33, 2 лют. 2019
 
Шестирічна дівчинка на яку у Полтаві впав лід у комі

Шестирічна дівчинка на яку у Полтаві впав лід у комі. Про це повідомила лікарка-анестезіолог дитячої міської лікарні Юлія Чернявська. Подія сталася сьогодні біля будинку на Соборності, 78. З покрівлі п’ятиповерхівки на дитину впала брила криги. Нині дівчинка у реанімації. 

Це будинок по вулиці Соборності, 78, що  у Полтаві. 

«Сьогодні ось на цьому місці з покрівлі п’ятиповерхівки впала брила льоду, яка травмувала дитину. Про це повідомив речник обласної поліції Юрій Сулаєв» 

Юрій Сулаєв, речник поліції Полтавщини: «завдала тілесних ушкоджень дівчинці, яка йшла з мамою та ще з однією дитинкою»  «На щастя, мама та інша дитина не зазнали ушкоджень, але дівчинка яка отримала серйозний удар внаслідок падіння цієї брили  перебуває» «у тяжкому стані»  «Подія зареєстрована у відділенні поліції № 1 Київського району. Далі проводитимуть подальшу перевірку» 

Наталія Талипова, свідок:  «Я в цьому місці працювала й побачила вже момент коли дитина лежала на тротуарі» «Дитинка була без свідомості, було багато крові. Я бачила що був розбитий зубчик»

Нині дитина у реанімації дитячої міської лікарні. Лікар-анестезіолог Юлія Чернявська каже: це шестирічна дівчинка.

Юлія Чернявська, лікарка-анестезіолог дитячої міської лікарні:  «Має відкриту черепно-мозкову травму. Забій головного мозку тяжкого ступеню: перелом кісток склепіння черепа. Стан дитини тяжкий. Рівень свідомості – кома першого ступеню» 

О п’ятнадцятій годині до будинку, де сталася подія,  під’їхали рятувальники й почали розчищати покрівлю від льоду.

Речниця рятувальників області Світлана Рибалка розповіла:  сьогодні о 14:00 до обласного  управління ДСНС надійшло звернення від міськвиконкому щодо розчищення покрівлі будинку від льоду.

Це відео зняте шістнадцятого січня цього року. На ньому комунальники чистять від снігу та бурульок  дах будинку з якого сьогодні впала льодова брила. За словами начальника  міського  відділу оперативного реагування Сергія Зубаня, з грудня 2018-го дах будинку на Соборності, 78 двічі чистили від бурульок. 

Нагадаємо, 29-го січня 2016-го року у Полтаві з даху цієї п’ятиповерхівки  на 69-річну жінку впала крига. Від отриманих травм вона померла. За словами речника обласної поліції Юрія Сулаєва, кримінальне провадження за фактом смерті закрили через відсутність складу злочину. 

Наразі поліцейські встановлюють яка установа відповідальна за розчистку цього даху  від бурульок.