У Полтаві відкрили виставку фото «Янголи в камуфляжі»

18:02, 6 лют. 2019
 
У Полтаві відкрили виставку фото «Янголи в камуфляжі»

Сьогодні у Полтаві презентували близько півсотні фотографій, присвячених роботі медиків під час Революції Гідності у Києві та бойових дій на сході України. Зібрали світлини учасники Євромайдану Іван Балацький та Юрій Крамаренко із Кременчука. 

Юрій Крамаренко, співорганізатор фотовиставки: Ми перебуваємо у бібліотеці Котляревського. Ми презентуємо фотовиставку «Янголи в камуфляжі», яка присвячена подіям на сході, російсько-українській війні, також – подіям на Майдані. Олександр Тимошенко надав фото подій на Майдані. Мстислав Чернов – фото медиків, які рятували життя на Майдані. Друга частина виставки складається з медиків передової. Ці фото – від людей особисто. Це не професійні фото.

Іван Балацький, співорганізатор фотовиставки: Їх у нас дуже багато, ми не всі змогли розмістити. Думаю, близько 40-50. Це 18 лютого 2014, коли почалися криваві події на майдані. Ми о 3-й дня вже мали 15 загиблих героїв Небесної Сотні. На цій фотографії медики… Тема виставки – це медики, тут медик  спиною прикриває від «Беркуту» жінку.

Геннадій Черніченко, відвідувач виставки: Тут є і моя фотографія. Аня Чапала зробила. Я навіть не бачив, коли. Це 2017-й рік, Мар’їнка, під Донецьким. Від’їжджали на чергове завдання. Це Кнопка моя. Я її привіз додому. Вона теж проводжала. І Аня сфотографувала цей момент. Для мене це більше, ніж фото.

Алла Курочка, відвідувачка виставки: Фотографії ці всі відображають події, які відбувалися тоді. Ми постійно стежили за цим по телебаченню, спілкувалися між собою. Тому, якщо й не були там, то були в курсі. Тому важливо, що ця виставка відкрилася.

Юрій Крамаренко, співорганізатор фотовиставки: Поки проводимо її по дитячих закладах Кременчука. Виставка презентувалася 14 жовтня, триває майже півроку. За цей час її побачило більше 7000 людей. І більше 110 екскурсійних годин ми провели.

За словами Юрія Крамаренка, ці фотографії у Полтаві презентували уперше. Після 8-го лютого виставку повезуть до Києва.