Полтавка Інна Гуржій виготовляє керамічні панно довжиною понад 4 метри

18:56, 9 лют. 2019
 
Полтавка Інна Гуржій виготовляє керамічні панно довжиною понад 4 метри

Полтавка Інна Гуржій виготовляє керамічні панно довжиною понад 4 метри. Їх створює у стилі бароко.  Також із глини вона виготовляє посуд та скульптури . Усім цим займається близько 20 років. 

У своїй двокімнатній квартирі художниця  Інна Гуржій обладнала майстерню. Тут вона виготовляє керамічні  вироби та займається живописом. 

Керамічними виробами мисткиня зацікавилася у 20-річному віці. На своїх роботах Інна Гуржій створює авторські  орнаменти у стилі бароко. 

«Коли витягаєш його з пічки, глазурі творять таке, що ти ніколи не можеш знати, що звідти дістанеш! І ти дивишся на виріб,  і думаєш: знову не те, що хотіла! А проходить час, ти дивишся і думаєш –  ну, як же гарно!» - каже мисткиня Інна Гуржій 

 Кожен виріб, каже полтавка, має свою історію

«Це робота із зображенням Святого Миколая. Це не ікона, а просто зображення. Є в кожної людини якийсь період життя, коли вона переосмислює свої погляди. У мене важкий був тоді період у житті. Коли я зробила цей виріб, мені стало легше.» - каже Інна Гуржій.

Нині Інна Гуржій працює над керамічним панно. Виготовлення такого виробу, розповідає, займає близько місяця  

«Панно, яке я виконую, це для інтерєру кафе. Воно досить велике – 4 метри у довжину» «Це – авторське панно. Це не повтор»  «Малюється ескіз,  «Це буде досить кольорове панно, матеріали, які я наношу, це полива. Вони будуть яскравого забарвлення, веселі» каже мисткиня .  

За словами Інни Гуржій, її керамічні роботи були представлені на більше сотні всеукраїнських експозицій, три з яких – персональні.